Recept

Kippenragout met champignons en wilde rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mag het iets feestelijker zijn? Voeg dan een druppel truffelolie toe aan de geroosterde champignons. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt 2 eetlepels boter in een stoofpot. Voeg de stukjes wortel, selder, sjalot en knoflook toe en fruit 4 minuten.

  2. 2

    Voeg de bouillon, kip, rijst, tijm, peper en zout toe en breng aan de kook. Laat 35 à 45 minuten op een zacht vuur garen tot de rijst gaar is.

  3. 3

    Borstel de champignons schoon en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Leg er de knoflook bij en breng op smaak met peper, zout en de citroenschil. Verdeel er enkele vlokjes boter en een beetje olijfolie over en bak 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Haal de kipfilets uit de stoofpot en trek met twee vorken tot draadjes. Voeg weer toe aan de stoofpot, samen met de spinazie, de room en de parmezaan. Laat nog even goed warmen, zonder te koken. Roer regelmatig om. Voeg de bladpeterselie toe. Serveer met de geroosterde champignons.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippenragout met champignons en wilde rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!