Pittig gewokte spinazie met gelakte varkensreepjes
bereiding
-
1
Pel en plet de knoflook. Snij de lente-uien in grove stukken. Rasp de gember. Snij het varkenshaasje in reepjes. Spoel de spinazie en laat uitlekken.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en roerbak de spinazie 2 minuten. Voeg de sojasaus, de sesamolie, de mirin, de sesamzaadjes en de chilivlokken toe. Voeg de lente-ui toe, roer om en zet van het vuur.
-
3
Kook de rijst in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en hou warm.
-
4
Verhit in een andere pan een scheutje olijfolie en roerbak de reepjes varkenshaas goudbruin. Voeg de sojasaus, de geraspte gember, de honing en de rijstazijn toe en laat 1 minuut inkoken.
-
5
Serveer de spinazie met de varkensreepjes en de rijst.