Geroosterde bloemkool met drumsticks en salsa van olijven en kappertjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de drumsticks goed droog. Meng 2 eetlepels olijfolie met het citroensap, de gedroogde oregano, de komijnzaadjes en het lookpoeder. Wentel er de drumsticks in en leg ze in een ovenschaal. Gaar ze 30 minuten in de oven. Draai ze na 15 minuten om.
-
2
Snij de bloemkolen in dikke plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met peper en zout en druppel er olijfolie over. Zet de bloemkool de laatste 15 minuten met de drumsticks mee in de oven.
-
3
Maak de salsa. Hak de olijven grof. Meng de kappertjes met de olijven, de bladpeterselie, het citroensap en de -schil en leng aan met olijfolie. Kruid met peper en een klein beetje zout.
-
4
Serveer de drumsticks met de bloemkoolplakken. Lepel er de salsa bij. Werk af met de verse oregano.