Worteltaart met Griekse yoghurt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen, rasp ze fijn en schenk er een beetje olijfolie bij. Hak de pecannoten grof en snij de abrikozen in fijne stukjes. Klop de eieren los. Meng de geraspte wortelen met de noten, abrikozen, kokos, rozijnen, honing, losgeklopte eieren en kaneel. Spatel er de bloem en het bakpoeder onder.
-
2
Spatel het beslag in de met bakpapier beklede bakvormen (hoge springvormen van 16 cm diameter) en bak 25 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cakes gaar zijn.
-
3
Maak de topping. Meng de roomkaas met de Griekse yoghurt en het sinaasappelsap tot een luchtige crème. Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof en laat even drogen op keukenpapier.
-
4
Bestrijk de taarten net voor het serveren met de topping en bestrooi met de hazelnoten en sinaasappelschil.