Thaï beef salad met paksoi
bereiding
-
1
Maak de mengeling van zout, peper, suiker en olijfolie. Wrijf er de filet pur mee in. Laat even rusten. Snij de rode ui in ringen en laat marineren in het limoensap. Hak de kruiden fijn. Snij de paksoi in de lengte door en de snoeppaprika’s in fijne plakjes. Snij de lente-ui in fijne ringen.
-
2
Maak de saus. Meng de vissaus met de sojasaus, sesamolie, chili en bruine suiker in een kommetje.
-
3
Neem een wokpan en verhit er wat arachideolie in. Bak het vlees kort maar op een hoog vuur aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie. Snij daarna in plakjes. Bak ondertussen heel kort de groenten in dezelfde pan, strooi er de gehakte kruiden over en lepel er al wat van de saus over, tijdens het bakken.
-
4
Verdeel de sla over borden, leg er de gewokte paksoy en snoeppaprika’s op. Leg hierbovenop de plakjes vlees en de gemarineerde rode ui. Werk af met de sesamzaadjes, pinda’s, lente-ui en koriander. Serveer met de rest van de saus.