Recept

Thai beef salad met courgette, groene appel en koolrabi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met dit zonnige Sana-proof recept van Libelle Lekker Chef Nathalie voelt het meteen zomers.

Natalie: “Je kunt het vlees ook op voorhand marineren. Maak dan een dubbele hoeveelheid van de dressing en marineer de steak in de dressing.”

bereiding
  1. 1

    Neem het vlees tijdig uit de koelkast en laat het op kampertemperatuur komen. Maak de dressing. Maak het pepertje schoon en snipper het fijn. Meng het met de sojasaus, het limoen-sap, de honing en de sesamolie.

  2. 2

    Bestrijk het vlees met olijfolie, kruid het met peper en zout en gril het aan beide kanten naar smaak. Neem het vlees uit de grillpan en laat het even rusten in aluminiumfolie.

  3. 3

    Spoel de courgette en de groene appel en schil de koolrabi. Snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes. Spoel de radijzen en snij ze in plakjes. Spoel en droog de sla. Hussel de sla met de courgette, de appel, de koolrabi, de radijsjes en de dressing door elkaar en schep de salade in een grote schaal. Snij het vlees in dunne plakjes en leg ze bij de salade. Werk de salade af met de sesamzaadjes, de gehakte pinda’s en de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thai beef salad met courgette, groene appel en koolrabi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!