Gebakken rog met broccolipesto, spinazie en quinoa
bereiding
-
1
Verdeel de broccoli in roosjes. Kook ze net beetgaar in gezouten water, giet af en spoel meteen onder koud water. Laat goed uitlekken en hak grof.
-
2
Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan zonder vetstof. Pel 1 teentje knoflook en doe het samen met de broccoli, de cashewnoten, de parmezaan en een scheutje olijfolie in de blender en hak fijn. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
-
3
Kook de quinoa beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en hou warm.
-
4
Bak de roggevleugels in een scheutje olie in een hete pan, 2 tot 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap. Haal de vis uit de pan en hou warm.
-
5
Pel en snipper de sjalot. Pel en plet het andere teentje knoflook. Stoof in de pan van de rog de sjalot en knoflook zacht. Voeg de spinazie toe, roerbak enkele minuten en kruid met peper en zout.
-
6
Serveer de vis met de broccolipesto, gebakken spinazie en quinoa.