Courgetti en volkorenspaghetti met scampi's en broccolipesto
bereiding
-
1
Snij de roosjes van de broccoli. Pers de knoflook. Bak de broccoli en de geperste knoflook beetgaar in een scheutje olijfolie. Laat afkoelen. Doe de broccoli, de amandelschilfers, het sap van een halve citroen en 60 ml olijfolie in een blender. Mix fijn tot een smeuïge pesto en kruid met peper en zout.
-
2
Doe de courgettes in een spiraalsnijder en maak er dunne sliertjes van. Besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout.
-
3
Kook de volkorenspaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
-
4
Bak de scampi's kort in hete olijfolie. Kruid met peper en zout en. Voeg de courgettesliertjes aan de scampi's toe en bak nog 1 minuut mee.
-
5
Meng de geroerbakte scampi's en courgettesliertjes met de broccolipesto, de volkorenpasta en de rucola. Serveer met partjes citroen.