Tomaat-venkelsoep met kruidenolie
bereiding
-
1
Pel de ui, maak de prei en de venkel schoon en snij alles in stukken. Fruit de groenten in een kookpot aan in olijfolie tot ze beginnen te kleuren.
-
2
Pel en pers de kno ook. Voeg toe aan de groenten en roerbak even mee. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe, roer om en blus met de bouillon.
-
3
Voeg de tijm en laurier toe en kruid met peper en zout. Laat onder deksel 20 minuten sudderen.
-
4
Maak intussen de kruidenolie. Pel en pers de knoflook. Blancheer de kruiden en knoflook kort in gezouten water. Doe ze in een maatbeker met een bodempje olie en mix fijn tot de olie groen kleurt. Zeef en vul aan met de rest van de olie.
-
5
Verwijder de laurier en tijm uit de soep. Mix de soep fijn. Verdeel de soep over borden en werk af met de kruidenolie en een takje basilicum.