Hasselbackkip met chorizo, manchego en paprikarijst
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Snij de gegrilde paprika in fijne blokjes.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en knoflook zacht. Meng de rijst met de gebakken ui, de knoflook en de paprikablokjes en verdeel de mengeling over 4 kleine ovenschaaltjes of doe ze in 1 grote ovenschaal. Schenk de bouillon over de rijst.
-
3
Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze in 2 minuten goudbruin aan beide kanten. Neem uit de pan en laat even afkoelen.
-
4
Snij de manchego in fijne plakjes. Snij de kipfilets om de centimeter in tot halverwege. Vul de insnijdingen met plakjes chorizo en plakjes manchego. Leg de kipfilets op de rijstmengeling en gaar 20 à 25 minuten in de oven. Voeg bouillon of water toe zodra de rijst te droog wordt.
-
5
Zet de oven uit en laat de ovenschaaltjes 5 minuten rusten voor je ze opdient.