Ovengeroosterde kip met krieltjes, appel en bloedsinaasappel
bereiding
-
1
Begin een dag op voorhand. Kruid de kip met peper en zout en doe ze samen met de karnemelk in een kom of afsluitbare zak. Laat 12 tot 24 uur marineren in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 210°C. Spoel de rozemarijn en laat uitlekken. Schil de bloedsinaasappelen en snij in partjes. Pel de verse zilveruitjes. Spoel de appel, snij in stukken en verwijder de pitjes. Spoel en halveer de krielaardappelen. Pel de knoflook en snij in plakjes. Hak de blaadjes van 1 takje rozemarijn. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel zeste hebt. Pers de citroen.
-
3
Meng de gehakte rozemarijn met de knoflook, het citroensap, de geraspte citroenschil, ½ koffielepel zout, ¼ koffielepel peper en 3 eetlepels olijfolie.
-
4
Haal de kip uit de marinade en dep ze droog. Wrijf de kip in met de rozemarijnolie en leg ze in een grote ovenschaal.
-
5
Gaar de kip 10 minuten in de oven. Verlaag dan de temperatuur tot 160°C en leg de appel, de bloedsinaasappel, het tweede takje rozemarijn, de krieltjes en de zilveruitjes rond de kip. Gaar nog 50 minuten in de oven. Snij de kip in stukken en serveer.