Kabeljauw met prei-mosterdsaus
bereiding
-
1
Snij 2 preiwitten in grove stukken.
Snipper een beetje bieslook.
-
2
Breng 1/2 liter visfond aan de kook met 2 dl droge witte wijn, 2 preiwitten( in grove stukken) en 2 laurierblaadjes.
-
3
Leg er 4 stukken kabeljauwfilet in en zet het vuur zachter.
Laat 10 minuten pocheren.
-
4
Haal de vis en de prei eruit, hou deze warm en zeef de bouillon.
Warm in een pannetje 30 g boter en doe er 2 eetlepels bloem bij roer goed om.
-
5
Blus met 1 dl bouillon.
Doe er 1 à 2 eetlepels mosterd (afhankelijk van de sterkte) en 2 dl room bij.
-
6
Breng op smaak met peper en zout en een snuifje suiker.
Laat 5 minuten inkoken.
-
7
Serveer de vis met de prei en de mosterdsaus.
Snipper er wat bieslook over.
Voorbereiding