Recept

Kabeljauw met prei-mosterdsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Licht verteerbaar en klaar in een wip

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij 2 preiwitten in grove stukken.

    Snipper een beetje bieslook.

  2. 2

    Breng 1/2 liter visfond aan de kook met 2 dl droge witte wijn, 2 preiwitten( in grove stukken) en 2 laurierblaadjes.

  3. 3

    Leg er 4 stukken kabeljauwfilet in en zet het vuur zachter.

    Laat 10 minuten pocheren.

  4. 4

    Haal de vis en de prei eruit, hou deze warm en zeef de bouillon.

    Warm in een pannetje 30 g boter en doe er 2 eetlepels bloem bij roer goed om.

  5. 5

    Blus met 1 dl bouillon.

    Doe er 1 à 2 eetlepels mosterd (afhankelijk van de sterkte) en 2 dl room bij.

  6. 6

    Breng op smaak met peper en zout en een snuifje suiker.

    Laat 5 minuten inkoken.

  7. 7

    Serveer de vis met de prei en de mosterdsaus.

    Snipper er wat bieslook over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kabeljauw met prei-mosterdsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!