Recept

Carbonara met erwtjes, tuinbonen en pancetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijke lentepasta met de eerste verse kruiden uit je moestuin.

bereiding
  1. 1

    Klop de eieren los en kruid met peper. Meng met de geraspte parmezaan en de geraspte pecorino.

  2. 2

    Kook de pasta gaar in een grote pot kokend gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Blancheer de erwtjes en de tuinbonen enkele minuten in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Haal eventueel het vliesje van de tuinbonen.

  4. 4

    Pel de knoflook. Zet een pan op het vuur, doe het teentje knoflook erin en bak enkele minuten op. Haal het er – zodra de knoflook zijn smaak heeft afgegeven – uit. Bak de pancetta krokant in de knoflookolie, haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Giet de pasta af en bak hem kort op in de pan met de pancetta-knoflookolie.

  5. 5

    Haal de pan met de pasta van het vuur en roer er het ei-kaasmengsel door. Voeg een beetje kookvocht toe en roer tot een smeuïge pastasaus. Roer er de erwtjes en de tuinbonen door, samen met de fijngesnipperde bieslook en peterselie. Serveer de pasta met de krokante plakjes pancetta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Carbonara met erwtjes, tuinbonen en pancetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!