Polenta met tuinbonen en pancetta
bereiding
-
1
Blancheer de tuinbonen en laat ze afkoelen onder stromend koud water. Verhit de olie in een braadpan en bak de pancetta goudbruin en krokant. Haal de pancetta uit de pan. Laat de artisjokken uitlekken en halveer ze. Bak de artisjokken 2 minuten in de pan van de pancetta. Dop intussen de tuinbonen.
-
2
Maak de polenta. Verwarm de bouillon tot het kookpunt en doe er al roerend de polenta bij. Kook de polenta 5 minuten al roerend op een zacht vuur. Kruid ze met peper en zout en strooi er beetje bij beetje de parmezaan onder. Laat de boter in de polenta smelten en meng alles goed onder elkaar.
-
3
Verwarm de tuinbonen samen met de artisjokharten in de pan. Verdeel de polenta over de borden schik er de tuinbonen, de pancetta en de artisjokharten op. Werk af met de munt en eventueel nog een scheutje olijfolie.