Luikse wafels met slagroom en koekjes-crumble
bereiding
-
1
Smelt de boter. Doe er de suiker en de melk bij. Breng al roerend aan de kook en laat afkoelen.
-
2
Meng de bloem met het bakpoeder en de vanillesuiker. Schenk er het melkmengsel bij en roer tot een glad deeg.
-
3
Splits de eieren. Klop de dooiers los en roer ze door het beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
-
4
Laat het deeg 1 uur of langer rusten. Meng er na 1 uur de parelsuiker door.
-
5
Verwarm het wafelijzer voor. Vet het ijzer eventueel lichtjes in en schep er een eetlepel beslag in. Bak de wafels goudbruin en laat ze afkoelen.
-
6
Plet de Oreo-koekjes tot grove stukjes en kruimels. Spuit een toef slagroom op de wafels en verdeel er de Oreo-crumble over.