Recept

Lentestoofpotje van zoete aardappel, jonge bloemkool, peultjes en fijne wortelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Je kunt perfect vlees of vis verwerken in deze waterzooi. Wij lusten er graag een stukje kip bij, maar scampi’s in combinatie met een stukje zalm of pladijs kunnen ook. Wil je uitpakken voor een feestje, kies dan voor venusschelpen.” 

bereiding
  1. 1

    Maak de wortelen schoon, laat er wat loof aan en stoom of kook ze beetgaar.

  2. 2

    Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot. Verhit boter in een stoofpot en fruit er de sjalot in. Voeg de bloemkoolroosjes en het kerriepoeder toe en roerbak even tot de geuren vrijkomen.

  4. 4

    Voeg de groentebouillon, de zoeteaardappelblokjes en het kruidentuiltje toe en laat afgedekt 15 minuten garen. Voeg de laatste 2 minuten de room en de peultjes toe en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Haal het kruidentuiltje eruit.

  5. 5

    Verdeel het stoofpotje over kommen, werk af met de gestoomde jonge wortelen en de postelein. Geef er een sneetje getoast zuurdesembrood bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lentestoofpotje van zoete aardappel, jonge bloemkool, peultjes en fijne wortelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!