Lentestoofpotje van zoete aardappel, jonge bloemkool, peultjes en fijne wortelen
bereiding
-
1
Maak de wortelen schoon, laat er wat loof aan en stoom of kook ze beetgaar.
-
2
Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
-
3
Pel en snipper de sjalot. Verhit boter in een stoofpot en fruit er de sjalot in. Voeg de bloemkoolroosjes en het kerriepoeder toe en roerbak even tot de geuren vrijkomen.
-
4
Voeg de groentebouillon, de zoeteaardappelblokjes en het kruidentuiltje toe en laat afgedekt 15 minuten garen. Voeg de laatste 2 minuten de room en de peultjes toe en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Haal het kruidentuiltje eruit.
-
5
Verdeel het stoofpotje over kommen, werk af met de gestoomde jonge wortelen en de postelein. Geef er een sneetje getoast zuurdesembrood bij.