Recept

Tiramisu in een glaasje met witte chocolade, abrikozen en passievrucht

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Je kunt de tiramisu ook in bokaaltjes maken. Extra handig voor onderweg!” 

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade au bain-marie met 4 eetlepels van de room. Roer glad en meng onder de mascarpone. Laat wat afkoelen.

  2. 2

    Breek de madeirakoekjes in twee, dop ze even in de koude koffie en verdeel ze over de 4 dessertglaasjes. Spoel de abrikozen en snij ze in partjes. Verdeel over elk glas wat abrikozen en een scheutje rum.

  3. 3

    Klop de rest van de slagroom lobbig en spatel door de chocoladeroom. Verdeel de room voorzichtig over de abrikozen in de glaasjes.

  4. 4

    Werk af met de rest van de abrikozen en 1⁄2 passievrucht. Strooi er gehakte pistaches over. Laat de glaasjes minstens 1 uur opstijven in de koelkast en laat ze daar staan tot gebruik.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tiramisu in een glaasje met witte chocolade, abrikozen en passievrucht

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!