Minipavlova’s met aardbeien
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 90°C. Maak de meringue. Klop het eiwit in een schone vetvrije kom met 1/3 van de suiker op in de keukenmachine tot het begint te glanzen. Voeg nog 1/3 van de suiker toe en klop verder. Voeg de rest van de suiker toe en klop tot het eiwit mooi stijf en glanzend is.
-
2
Meng 1 eetlepel suiker met het bakpoeder en het maïszetmeel, roer er de azijn door en schep dit door het opgeklopte eiwit.
-
3
Beleg een bakplaat met bakpapier. Schep het eiwit in kleine rondjes op de bakplaat. Bak 2.30 uur in de oven en laat de meringues nadien volledig afkoelen in de oven.
-
4
Haal het merg uit het vanillestokje en doe met de slagroom in een kom. Voeg de rumessence en de poedersuiker toe. Klop de slagroom stijf en zet koel weg.
-
5
Lepel wat van de room in het midden van de meringues en werk af met de aardbeien en de parelsuiker. Lekker met wat gehakte pistachenoten erbij.