Rauwe witte aspergelinten met gember, sinaasappel en pinda's
bereiding
-
1
Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde. Snij de asperges met een mandoline of dunschiller in fijne repen. Leg de linten in een kom met water en de helft van het citroensap.
-
2
Rasp de helft van de sinaasappelschil en pers het sap uit de sinaasappel. Maak de chili schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Spoel de koriander en hak grof. Hou wat blaadjes apart voor de afwerking. Rasp de gember.
-
3
Maak de marinade. Meng de maïsolie met 4 eetlepels van het sinaasappelsap en de rest van het citroensap. Voeg de gember, de chili en de koriander toe. Laat de aspergelinten hierin 15 minuten marineren. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Verdeel de aspergelinten over borden, lepel er wat marinade over en strooi er de gehakte pinda’s over. Werk af met extra koriander.