Volkoren tarte tatin van prei, aardappel en feta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak eerst de bodem van de quiche. Meng de gist onder de bloem. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed tot een elastisch deeg. Maak er een bal van en leg het deeg in een ingevette kom. Dek af met vershoudfolie en laat een halfuur rijzen.
-
2
Maak de prei schoon en snij ’m in ringen van 2 centimeter. Spoel de aardappelen en snij ze in dunne plakjes.
bereiding
-
1
Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad en bedek er de groenten mee. Duw goed aan. Maak met een scherp mes enkele inkervingen in het deeg. Bak de tarte tatin 25 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.
-
2
Laat de tarte tatin 5 minuten rusten. Keer ze dan om op een bord. Werk af met de feta, enkele plukjes waterkers, tijm, basilicum, (eventueel) shisoblaadjes en besprenkel met olijfolie.