Tarte tatin van prei en wortel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de wortelen en halveer ze overlangs. Snij de preiwitten in even lange stukken als de wortelen en snij ze overlangs door. Leg de wortelen en de prei op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Schuif de bakplaat 20 minuten in de oven.
-
2
Smelt de boter met de honing en giet dit in een rechthoekige bakvorm (35 x 11 cm). Leg hierop de geroosterde wortelen, de stukken prei en de tijm.
-
3
Leg het bladerdeeg over de groenten en duw het aan de randen van de vorm aan. Duw het deeg rondom in de binnenkant van de vorm tegen de bodem alsof je de groenten instopt. Wrijf het bladerdeeg in met de losgeklopte eidooier en zet nog eens 30 minuten in de oven.
-
4
Laat de tarte tatine afkoelen op een rooster en ontvorm. Werk af met enkele takjes verse tijm.