Tarte tatin van tomaten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Pel en pers de knoflook. Smelt een klontje boter samen met een scheutje olijfolie in een ovenvaste pan. Voeg de knoflook en de tijmblaadjes toe en roerbak ze 2 minuten.
-
2
Giet de balsamicoazijn in de pan en roer er de bruine suiker onder. Spoel en halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar beneden in de pan. Strooi er 2/3 van de geraspte pecorino over en kruid met peper en zout. Laat 5 minuten zachtjes bakken.
-
3
Haal de pan van het vuur en leg het bladerdeeg op de tomaten. Druk zachtjes aan en vouw het teveel aan deeg een beetje om. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak de taart 15 minuten in de oven.
-
4
Haal de tarte tatin uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen. Leg een bord op de pan en draai ze zo voorzichtig om. Strooi er de rest van de pecorino over en werk af met de rucola.