Courgettelasagne met geitenkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de tomatensaus. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Spoel de tomaatjes. Rist de tijm. Verhit olijfolie in een diepe stoofpot en fruit er de knoflook en sjalot in. Voeg de tomaatjes, tijm, oregano en honing toe en schep goed om. Blus met de rodewijnazijn en de bouillon en laat 15 minuten op een zacht vuur garen.
-
2
Spoel de courgettes en snij ze in lange linten. Verhit een grillplaat en gril de courgettelinten aan beide kanten. Kruid met peper, zout en de gedroogde oregano.
-
3
Klop het ei los. Rasp de geitenkaas en meng de helft met het ei. Kruid met peper.
-
4
Lepel een bodempje van de tomatensaus in een ovenschaal en leg er de gegrilde courgettelinten en een handvol geraspte geitenkaas op. Herhaal. Eindig met de rest van de geitenkaas. Bak 20 tot 25 minuten in de oven. Werk af met de extra verse oregano.