Recept

Tajine van kip met regenboogwortelen en volkorenrijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere en gezonde maaltijd met kip en groenten. 

bereiding
  1. 1

    Snij de kip met de gevogelteschaar in stukken. Stoom de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Pel en snipper de uien.

  2. 2

    Fruit de uien in de olijfolie, bak de stukken kip ± 10 minuten mee en kruid met peper en wat zout. Voeg de helft van de bouillon, de kaneelstok en de komijnzaadjes toe en laat 35 minuten garen op een zacht vuur. Roer regelmatig om en controleer of je bouillon moet toevoegen. Voeg na 15 minuten een handvol rozijnen toe.

  3. 3

    Snij het witloof en fruit in 1 eetlepel olijfolie. Schil de (regenboog)wortelen in linten en meng met 2 el olijfolie, 1 el citroensap en peper naar smaak.

  4. 4

    Leg een stuk kip, de verschillende groenten en rijst op elk bord en werk af met een eetlepel of drie van het kookvocht.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tajine van kip met regenboogwortelen en volkorenrijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!