Stoofvlees met frietjes en witloofsalade
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui.
-
2
Smelt de boter en bak het stoofvlees aan. Voeg de ui toe en laat even stoven op zacht vuur. Blus met het bier en schraap de aanbaksels los. Voeg de stroop, de tijm, de laurier en het bouillonblokje toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook.
-
3
Schraap de wortelen, schil de pastinaak en snij grof. Voeg bij het stoofvlees.
-
4
Besmeer het brood met de mosterd. Leg in de pan, met de mosterd naar beneden. Laat 1,5 tot 2 uur sudderen.
-
5
Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de aardappelen en kook ze 10 minuten voor. Laat afkoelen. Snij in frieten.
-
6
Meng de frieten met de olijfolie en het paprikapoeder. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de oven (schep ze na de helft van de gaartijd om). Bestrooi met zeezout.
-
7
Maak het witloof schoon en snipper het fijn. Meng het met de mayonaise, yoghurt, peper en zout.
-
8
Serveer het stoofvlees met de frietjes en de salade.