Recept

Chocolade cupcakes met romige kokostopping

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: "Ik maakte deze chocolade cupcakes onlangs voor mijn vrienden en ze vonden het de lekkerste cupcakes die ze al gegeten hadden. Het is er één met een frosting van roomkaas afgewerkt met geraspte kokos en geroosterde kokosscshilfers. Het voordeel is dat ze in elk seizoen passen en het met ingrediënten is die ik meestal wel in huis heb."

bereiding
  1. 1

    Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel. Dit gaat het best in een keukenmachine.

  2. 2

    Voeg een voor een de eieren toe. Mix telkens op middelhoge snelheid voor een luchtig resultaat. Voeg de bloem toe en als laatste de melk. Mix nog 1 minuut tot je een glad beslag hebt.

  3. 3

    Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3. Zo kunnen de cakejes goed rijzen en steken ze niet boven het papieren vormpje uit als ze klaar zijn. Hoe platter de cupcakes, hoe makkelijker je ze kan decoreren. Zet de cupcakes 12-15 minuten in de oven. Laat ze daarna volledig afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!