Salade met tonijn, komkommer en avocado
bereiding
-
1
Spoel de krieltjes, kook ze beetgaar in de schil. Laat afkoelen en halveer ze. Pers de limoen.
-
2
Maak een dressing van 1 eetlepel limoensap, de olijfolie, peper en zout. Roer er 1 eetlepel gehakte koriander door.
-
3
Spoel de komkommer, snij ’m met een mandoline in flinterdunne lange linten. Maak aan met de dressing. Snij de avocado’s doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit. Snij in partjes. Besprenkel met de rest van het limoensap.
-
4
Laat de tonijn uitlekken. Pel en halveer de rode ui, snij in fijne halve ringen.
-
5
Verdeel de komkommerlinten, de partjes avocado en de krieltjes over de borden. Verkruimel er de tonijn over, werk af met de rode ui en de rest van de koriander. Geef nog een draai van de pepermolen.