Pastasalade met komkommer, avocado en gemarineerde kip
bereiding
-
1
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en druppel er een beetje olijfolie over om kleven te voorkomen.
-
2
Schil en halveer de komkommer overlangs. Verwijder het zachte binnenste en snijd het vruchtvlees in plakjes. Maak de marinade: meng alle ingrediënten tot een pittige marinade.
-
3
Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
-
4
Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en lepel het vruchtvlees er voorzichtig uit. Snijd het in partjes en meng ze meteen met de pompelmoespartjes en de komkommer zodat de vrucht mooi van kleur blijft. Spoel de koriander en laat goed uitlekken. Pluk de blaadjes.
-
5
Snijd de kipfilet in reepjes en bak ze goudbruin in een beetje olijfolie. Laat ze afkoelen in de marinade.
-
6
Meng de pasta met de groenten en breng op smaak met peper en zout. Garneer met korianderblaadjes. Serveer de kipreepjes er apart bij.