Vegan caesarsalade met broccoli
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Week de cashewnoten in water. Giet de kikkererwten af en spoel grondig onder koud stromend water. Dep ze droog.
-
2
Maak de broccoli schoon en snij in roosjes. Leg de broccoli en kikkererwten samen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er de olijfolie over en kruid met het gerookt paprikapoeder, peper en zout. Rooster 15 minuten in de oven.
-
3
Spoel de kroppen sla, snij de onderkanten eraf en laat uitlekken. Giet de cashewnoten af. Mix de cashewnoten samen met de mosterd, de azijn, het citroensap en een scheutje water glad tot een dressing. Voeg eventueel extra water toe tot de dressing de gewenste dikte heeft.
-
4
Leg de sla in een schaal, verdeel er de kikkererwten en de broccoli over. Overgiet met de dressing, kruid met peper en zout. Werk af met de bladpeterselie en de citroenschil.