Sla-avocadospiesjes
bereiding
-
1
Spoel de sla en snij de kropjes overlangs in 4. Schil de avocado’s, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in even grote partjes.
-
2
Pel en plet de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Hak 8 blaadjes basilicum fijn.
-
3
Meng de knoflook, de chilipeper, het basilicum, het paprikapoeder en een snuifje zout met 4 eetlepels olijfolie en het sap van de limoen. Giet de marinade over de partjes sla en avocado.
-
4
Prik de partjes sla en de avocado afwisselend op spiesjes en gril kort. Werk af met de bloemetjes en de verbrokkelde feta.
Ingrediënten voor
4 personen- little gem (minikropjes Romeinse sla)2 kroppen
- avocado's2
- knoflook1 teentje
- rode chilipeper½
- limoen1
- basilicum4 takjes
- eetbare bloemen (Apple Blossom)4 takjes
- feta150 g
- gerookt paprikapoeder½ kl
- olijfolie
- peper en zout