Recept

Sla-avocadospiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Groenten op de barbecue? Heerlijk én gezond! Deze spiesjes passen helemaal in de eetmethode van Pascale Naessens, bijvoorbeeld.

De roze blaadjes op deze spiesjes zijn Apple Blossom, een decoratief hartvormig bloemetje met de friszure smaak van groen appelen. Als je ze niet zou vinden in de winkel, kun je ze vervangen door bijvoorbeeld granaatappelpitjes.

bereiding
  1. 1

    Spoel de sla en snij de kropjes overlangs in 4. Schil de avocado’s, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in even grote partjes.

  2. 2

    Pel en plet de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Hak 8 blaadjes basilicum fijn.

  3. 3

    Meng de knoflook, de chilipeper, het basilicum, het paprikapoeder en een snuifje zout met 4 eetlepels olijfolie en het sap van de limoen. Giet de marinade over de partjes sla en avocado.

  4. 4

    Prik de partjes sla en de avocado afwisselend op spiesjes en gril kort. Werk af met de bloemetjes en de verbrokkelde feta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sla-avocadospiesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!