Tarte tatin van sjalot met Achelse blauwe
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalotten en halveer ze in de lengte. Verhit de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de suiker toe en laat 2 minuten pruttelen. Blus met de balsamicozijn en laat indikken.
-
2
Rol het deeg open en snij er 4 rechthoeken van 7x12 cm uit.
-
3
Druppel 4 eetlepels van het suikermengsel op voldoende afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er een takje tijm op en schik er telkens 2 gehalveerde sjalotten, met de snijkant naar onder, op. Kruid met peper. Leg het deeg over de sjalotten en druk de randjes aan. Bak de taartjes in ongeveer 13 minuten goudbruin in de oven. Haal de tarte tatin taartjes uit de oven en draai ze voorzichtig om. Druppel er eventueel nog de rest van het suikermengsel over.
-
4
Klop ondertussen de room op. Plet de kaas met een vork en spatel de room onder de kaas. Serveer de tarte tatin met toefjes kaasmousse.