Broodje BLT met spek, boontjes en verse dragonmayonaise
bereiding
-
1
Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze meteen schrikken onder koud water. Spoel en droog de sla. Spoel de tomaat en snij ze in plakjes.
-
2
Maak de mayonaise. Doe de eidooier in een hoge maatbeker. Voeg de mosterd en de azijn toe en zet de mixer in de maatbeker. Zet de mixer aan en voeg geleidelijk aan de zonnebloemolie toe. Beweeg de mixer voorzichtig op en neer tot je een vaste mayonaise verkrijgt. Voeg de dragonblaadjes toe en mix nog even fijn. Kruid met peper en zout. Bewaar in de koelkast.
-
3
Bak de plakjes spek krokant in een hete pan. Rooster de broodjes kort in de oven of op de grill en beleg ze met de mayonaise, de blaadjes sla, de plakjes tomaat, het spek en de boontjes.