Recept

Eenpansgerecht van kleverige balsamicokip en boontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De zoetzure smaak van balsamicoazijn zet het zoete karakter van de boontjes extra in de verf! 

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij ‘m in reepjes. Pel en plet de knoflook. Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze meteen schrikken onder koud water.

  2. 2

    Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Bak de kippenreepjes goudbruin in een scheutje olijfolie. Haal de kippenreepjes uit de pan, voeg opnieuw een scheutje olijfolie toe, doe er de ui en de knoflook bij en laat op een zacht vuur garen.

  4. 4

    Voeg de boontjes toe aan de pan, kruid met peper en zout en roerbak 2 minuten. Voeg de kippenreepjes weer toe en doe er ook de balsamicoazijn, de sojasaus en de honing bij. Laat karamelliseren. Serveer met de rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eenpansgerecht van kleverige balsamicokip en boontjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!