Vissoep met prei en flinterdunne frietjes
bereiding
-
1
Pel de ui en snipper ’m heel fijn. Pel en pers de knoflook. Spoel de selder, verwijder de taaie draadjes en snij de stengels fijn. Maak de prei schoon en snij de stengels in heel fijne halve ringen.
-
2
Smelt een klontje boter en stoof de ui, de knoflook, de selder en de helft van de prei 2 minuten. Voeg het laurierblaadje, de tijm en de visfond toe en laat 10 minuten zacht koken.
-
3
Schil de aardappelen en rasp ze in heel fijne frietjes. Wikkel de frietjes in een keukenhanddoek tot je ze gaat frituren.
-
4
Verwijder de laurier en mix de soep fijn. Snij de vis in stukken van 4 centimeter. Voeg de rest van de prei, de stukjes vis en de room toe aan de soep, kruid eventueel bij met peper en zout en laat nog 2 minuten zacht koken.
-
5
Frituur intussen de frietjes in een kookpot of frietketel met frituurolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en kruid met wat zout en gerookt paprikapoeder. Werk de soep af met de frietjes.