Wortel-currysoep met gewokte scampi’s
bereiding
-
1
Pel de ui en snij ’m in stukken. Pel en snipper de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Schil de appel en snij het vruchtvlees in blokjes. Schil de aardappel en snij ’m in blokjes.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui, de knoflook en de wortelen 2 minuten. Voeg de rode currypasta toe en roerbak 1 minuut. Voeg de appel en de aardappel toe, overgiet met kippenbouillon tot alles onder staat en laat 15 minuten zacht koken.
-
3
Mix de soep fijn, voeg de kokosmelk en extra bouillon toe en kruid met peper en zout.
-
4
Bak de scampi’s op een hoog vuur in een scheut olijfolie. Kruid met kerriepoeder, peper en zout. Bak de scampi’s niet langer dan 1 tot 2 minuten. Serveer de soep met de gebakken scampi’s, de koriander en nog een scheutje kokosmelk.