Courgetti met scampi's en limoen-knoflookboter
bereiding
-
1
Maak de limoen-knoflookboter. Snipper de peterselie fijn. Roer de peterselie en de limoenschil onder de boter en breng op smaak met peper en grof zeezout. Rol op in vershoudfolie en laat opstijven in de koelkast.
-
2
Spoel de courgettes en snij ze met de mandoline in lange dunne slierten. Schil de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel met citroensap.
-
3
Stoof de courgetti kort aan in olijfolie. Spoel de rucola, zwier droog en hussel ‘m samen met de avocadoblokjes onder de warme courgetti.
-
4
Kruid de scampi's met peper en zout en schroei ze aan beide kanten dicht in hele olijfolie.
-
5
Serveer de courgetti met de gebakken scampi's en enkele takjes peterselie. Geef er een partje limoen bij.