Recept

Scampipapillot met koude pastasalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker gerecht met scampi's voor op de barbecue.

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de pesto voor de pastasalade. Snij de roosjes van de broccoli en mix ze samen met de rest van de ingrediënten in een maatbeker tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper.

  2. 2

    Giet de pasta af, laat afkoelen en lepel er de pesto onder. Bestrooi met nog wat extra pijnboompitten en laat volledig afkoelen.

  3. 3

    Leg enkele vellen aluminiumfolie klaar. Snij 1,5 citroen in plakjes. Maak de broccoli schoon, verdeel ‘m in heel kleine roosjes en leg ze op de vellen bakpapier. Schik de scampi’s erop en steek er enkele plakjes citroen tussen. Kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie en pers er nog wat citroensap over. Vouw de pakketjes dicht en stoom ze in ongeveer 7 minuten gaar op de barbecue.

  4. 4

    Vouw de papillotten open, werk af met de peterselie en serveer met de pastasalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampipapillot met koude pastasalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!