Scampispiesjes met venkelsalade
bereiding
-
1
Maak de marinade. Snipper de dille en de bladpeterselie fijn. Pel en snipper de knoflook. Rasp de schil van 1 citroen en pers hem uit. Meng de knoflook met de kruiden, de gember, de honing, de geraspte citroenschil en het citroensap onder de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
-
2
Snij de zalm in hapklare stukken. Snij de tweede citroen in dunne plakjes. Prik telkens 4 scampi's, stukjes zalm en plakjes citroen op een metalen prikker. Laat de spiesjes 30 minuten marineren in de kruidige olijfolie.
-
3
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een kommetje. Snipper de dille en de bieslook voor de salade. Maak de venkel schoon, snij ‘m in stukken en besprenkel die met olijfolie. Gril de stukken venkel gaar langs beide kanten. Spoel de sla en zwier droog. Meng de sla met de venkel en de kruiden en besprenkel met de vinaigrette.
-
4
Leg de scampi-zalmspiesjes op de hete BBQ en gril ze rondom rond gaar in enkele minuten. Serveer de spiesjes met het venkelslaatje.