Scampitartaar met venkel en komkommer
bereiding
-
1
Pel en snipper de knoflook. Verhit de sesamolie met de knoflook in een pan. Korst daarin de scampi's kort aan langs beide kanten. Laat de scampi's afkoelen en snij ze in fijne blokjes.
-
2
Maak de venkel schoon en snij de knol in fijne blokjes. Maak de radijsjes schoon en snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes. Spoel de komkommer en snij in fijne blokjes. Pel de avocado en snij het vruchtvlees in fijne blokjes.
-
3
Doe de scampi's, de venkel, de radijsjes, de avocado en de komkommer in een kommetje. Giet er het limoensap en de olijfolie bij en breng op smaak met peper en zout. Snipper de groene kruiden
-
4
Verdeel de tartaar over de glaasjes. Werk af met de sesamzaadjes, de tuinkers en de dille.