Recept

Geplette ovenpatatjes met rozemarijn en parmezaankorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze aardappelen uit de oven zijn lekker bij een groen slaatje en een stukje vlees of vis.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de krieltjes beetgaar, giet af en laat uitlekken.

  2. 2

    Pel de knoflook. Spoel de rozemarijntakjes. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn. Meng 4 eetlepels olijfolie met de rozemarijn en wat zout in een kom en pers er de knoflook bij.

  3. 3

    Leg de krieltjes op een bakplaat. Plet ze kort en krachtig met een pureestamper of vork. Giet er de knoflookolie over en bestrooi met parmezaan.

  4. 4

    Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geplette ovenpatatjes met rozemarijn en parmezaankorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!