Recept

Gepofte aardappel met radijs en muntpesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze gepofte aardappel is lekker bij een fris slaatje en/of een stukje vlees, vis of groente van de barbecue.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de aardappelen. Zet ze met schil en al op een bakplaat. Prik met een mes of vork enkele gaatjes in de aardappel.

  2. 2

    Wrijf in met olijfolie en zout en zet 60 minuten of langer in de oven.

  3. 3

    Haal ze uit de oven om te voelen of ze gaar zijn. Glij je er gemakkelijk met een mes door, dan zijn ze gaar.

  4. 4

    Snij de bovenkant van de aardappel in en duw ‘m voorzichtig open.

  5. 5

    Pel de knoflook en snij de radijzen in fijne plakjes.

  6. 6

    Doe de muntblaadjes, de knoflook, de amandelen, de parmezaan en de olijfolie in een blender en mix. Kruid met citroensap, peper en zout.

  7. 7

    Beleg de gepofte aardappelen met radijs en verse pesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte aardappel met radijs en muntpesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!