Pastasalade met gestoomde broccoli en kip
bereiding
-
1
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij de pasta in grove stukken.
-
2
Verdeel de broccoli in roosjes en hak de steel in fijne plakjes. Stoom de kipfilet 10 minuten in een stoommandje boven kokend water. Voeg de broccoli toe en laat nog 5 minuten stomen. Trek de kipfilet in stukjes.
-
3
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen. Pel en plet de knoflook. Hak de blaadjes van de dragon, tijm en bladpeterselie fijn. Maak de chilipeper schoon en hak ‘m fijn. Rasp de gember tot je 1 koffielepel hebt. Meng de fijngehakte kruiden met de chilipeper, de gember, de knoflook, de honing, de mosterd, het citroensap en 3 eetlepels olijfolie.
-
4
Meng de broccoli, de kip en de lente-ui met de marinade en laat kort marineren. Meng daarna met de gekookte pasta en kruid met peper en zout. Werk af met extra peterselie.