Recept

Homemade naanbrood met tomatendip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zalig gerecht voor een last minute tuinparty!

The Messy Chef Jelle Beeckman tipt:

• Wist je dat tomaten heerlijk combineren met een scheutje sinaas-appelsap? Of als je echt gek wilt doen, ga dan voor ‘drunken tomatoes’ en voeg een scheut limoncello toe aan deze dip.

• Pimp je naanbrood met iets kruidigs. Voeg verse kruiden uit je tuin toe, of wat ansjovis voor een zilte smaak.

• Geen tijd om om zelf naanbrood te maken? Koop een vers Turks brood of gril snel enkele kant-en-klare pitabroodjes.

bereiding
  1. 1

    Spoel alle tomaten en snij ze in stukjes. Hak ze daarna erg fijn met een groot mes. Doe de pulp in een schaal, overgiet met de olijfolie, de balsamico, peper en zout. Roer alles door elkaar en laat 10 minuten staan.

  2. 2

    Maak het naanbrood. Meng de yoghurt met de bloem. Kruid met het zout. Rol er een deeg van en verdeel dat in bollen. Druk de bollen plat met je handen tot een dikte van 0,5 cm. Bak ze in de pan of op de grillplaat ongeveer 2 à 3 minuten aan elke kant.

  3. 3

    Werk de tomatendip af met de feta en de tuinkruiden. Scheur het brood in stukken en serveer het met de tomatendip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Homemade naanbrood met tomatendip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!