Pita op de bakplaat
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de paprika’s schoon en snij ze in repen. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Pel en snipper de knoflook. Snij de entrecote in fijne repen. Spoel de kropjes little gem.
-
2
Doe het gerookte paprikapoeder, de knoflook en de chilipeper in een kom en meng er 4 eetlepels olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Meng er de vleesreepjes door en zorg dat ze een laagje van de marinade hebben.
-
3
Leg de paprikareepjes aan 1 kant van de ovenschotel, kruid met peper en zout en sprenkel er olijfolie over. Leg het gemarineerde vlees aan de andere kant en gaar alles 20 tot 30 minuten in de oven.
-
4
Rooster de pitabroodjes in de oven. Brokkel de feta tot kruim. Pers de limoen over het vlees en de groenten. Strooi er ook de verbrokkelde feta en de peterselie over. Serveer met de geroosterde pitabroodjes en de little gem.