Zalm van de bakplaat met droge rub
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de droge rub. Meng de venkelzaadjes met het uienpoeder, het knoflookpoeder, het grof zeezout, de cayennepeper en het citroenpoeder. Stamp alles fijn in de vijzel.
-
2
Leg de zalmfilet op een ovenplaat en wrijf de bovenkant van de zalmfilet royaal in met de droge rub. Bak de zalm 10 minuten in de oven.
-
3
Spoel de krieltjes. Kook ze 10 minuten in gezouten water. Maak de asperges en de boontjes schoon en blancheer ze 3 minuten in gezouten water.
-
4
Leg na 10 minuten de krieltjes, de asperges en de boontjes bij de zalm op de ovenplaat. Bak nog 10 minuten in de oven. Rasp de schil van 1 citroen en snij de andere in partjes. Haal de bakplaat uit de oven. Bestrooi de boontjes en de asperges met de geraspte citroenschil en leg er de citroenpartjes bij.