Recept

Zalm van de bakplaat met droge rub

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze droge rub is zó gemaakt en zorgt ervoor dat de zalm boordevol smaak zit.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de droge rub. Meng de venkelzaadjes met het uienpoeder, het knoflookpoeder, het grof zeezout, de cayennepeper en het citroenpoeder. Stamp alles fijn in de vijzel.

  2. 2

    Leg de zalmfilet op een ovenplaat en wrijf de bovenkant van de zalmfilet royaal in met de droge rub. Bak de zalm 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Spoel de krieltjes. Kook ze 10 minuten in gezouten water. Maak de asperges en de boontjes schoon en blancheer ze 3 minuten in gezouten water.

  4. 4

    Leg na 10 minuten de krieltjes, de asperges en de boontjes bij de zalm op de ovenplaat. Bak nog 10 minuten in de oven. Rasp de schil van 1 citroen en snij de andere in partjes. Haal de bakplaat uit de oven. Bestrooi de boontjes en de asperges met de geraspte citroenschil en leg er de citroenpartjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm van de bakplaat met droge rub

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!