Recept

Venkelslaatje met gegrilde nectarines en halloumi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Berloumi is de heerlijke Belgische variant van halloumi, die elk seizoen in een andere kruidige oliemengeling gemarineerd wordt. Je vindt ’m in de meeste grote supermarkten. Zeker het proberen waard!

bereiding
  1. 1

    Spoel de venkel en schaaf ’m fijn met een mandoline of een scherp mes. Spoel de nectarines en snij ze in partjes. Snij de halloumi in plakjes.

  2. 2

    Maak de dressing. Rist de blaadjes van de takjes citroentijm en meng ze onder de olijfolie. Voeg er citroensap en honing bij en meng onder elkaar.

  3. 3

    Schik de geschaafde venkel op de borden en meng er de rucola onder.

  4. 4

    Gril de nectarines in een grillpan met wat olijfolie. Bak de plakjes halloumi in een pan zonder vetstof langs beide kanten goudbruin.

  5. 5

    Schik de nectarinepartjes en de halloumi bovenop de rucola-venkel-salade. Kruid met peper en zout, de zaden en pitten en werk af met enkele takjes verse oregano. Serveer er de dressing in een apart kommetje bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Venkelslaatje met gegrilde nectarines en halloumi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!