Indische tikka masala met lemon rice
bereiding
-
1
Meng de yoghurt met de tandoori- en tikka masala-kruiden tot de yoghurt een mooie cocktailachtige kleur heeft. Fileer de kip (of laat dit door de slager doen) en meng de stukken onder de marinade. Dek af met vershoudfolie en laat 1 nacht marineren in de koelkast.
-
2
Bak de ui aan in een grote diepe pan met olijfolie. Bak de gemarineerde kip aan in dezelfde pan. Voeg de marinade toe. Voeg ook de room en de tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout.
-
3
Blancheer de erwtjes kort in lichtgezouten water en voeg ze toe aan de kip. Laat nog 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
-
4
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de mosterdzaadjes 30 seconden tot 1 minuut in een grote hoge pan op een middelhoog vuur in de olijfolie tot ze ploffen. Voeg de kurkuma toe en blus met het limoen- en citroensap. Voeg de rijst toe en meng.
-
5
Serveer de tikka masala met de lemon rice en werk af met de gesnipperde koriander.