Vegan tikka masala
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten voor de kruidenmix en zet opzij.
-
2
Snij alle groenten voor de saus. Doe wat olijfolie in een grote pot en stoof de ui met een snuifje zout enkele minuten aan tot de ui lichtjes bruint. Voeg de komijnzaadjes toe. Blijf roeren.
-
3
Doe na 1 minuut de knoflook, de gember en de groene pepertjes erbij. Blijf roeren met een houten spatel. Voeg na 1 minuut ook de kruidenmix toe.
-
4
Doe nu de paprika, de tomatenpasta en de edelgist erbij. Roer goed en schraap langs de zijkant en onderkant van de pot. Voeg de tomaten toe en stoof een aantal minuten mee totdat ze zacht worden.
-
5
Voeg de kokosroom, de azijn, een snuifje zout en de kokossuiker toe. Zet het vuur lager en laat een 20 tot 30 minuten pruttelen. Voeg de laatste 10 minuten de kikkererwten toe. Proef even en voeg eventueel wat meer zout (en kruiden) toe.
-
6
Maak de cashewroom door alle ingrediënten te mixen in een keukenrobot tot je een romige dikke saus hebt.
-
7
Serveer de tikka masala met rijst, een lepel cashewroom, verse koriander en een schijfje citroen.