Recept

Tomahawksteak

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook Dominique Persoone en zoon Julius koken ’s zomers graag samen buiten. Ze gaan voor vuurproof lekkers barstensvol smaak, zoals deze tomahawksteak. Dit imposante stuk vlees is een ribeyesteak met het bot er nog aan. De vorm lijkt, met een beetje fantasie, op de strijdbijl van Indianen. Lekker met geroosterde groenten, zoals paprika en maïs.

bereiding
  1. 1

    Laat de tomahawk op kamertemperatuur komen.

  2. 2

    Leg hem op de hete grill. Laat aankorsten op één kant. Draai om en laat aankorsten op de andere kant.

  3. 3

    Leg het vlees aan de rant van de grill zodat het op een iets lagere temperatuur verder kan garen.

  4. 4

    Controleer de temperatuur van het vlees met een kernthermometer. Als die 50°C is, neem je het vlees van de grill. Laat nog zeker 5 à 10 minuten rusten.

  5. 5

    Snij het vlees in stukjes, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomahawksteak

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!