Recept

Groene salade met gepekelde radijzen, avocado, grijze garnaaltjes en bieslook-yoghurtdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Als je de radijsjes een hele nacht laat pekelen, krijgen ze niet enkel een geweldige smaak, maar kleuren ze ook mooi roze. 

bereiding
  1. 1

    Pekel de radijzen. Meng 300 milliliter water met de azijn en de honing. Spoel de radijzen, verwijder het loof en halveer de radijzen. Leg de radijzen in de pekel samen met de peperkorrels. Laat enkele uren of liever een hele nacht pekelen.

  2. 2

    Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en lepel er het vruchtvlees in één keer uit. Snij het in partjes. Spoel de spinazie en de selderijblaadjes. Hak de bieslook, de dille en de selderijblaadjes fijner.

  3. 3

    Maak de dressing. Meng de Griekse yoghurt met het citroensap en kruid met peper en zout. Hak de bieslook fijn en meng onder de dressing.

  4. 4

    Schik de spinazie en de selderij op de borden. Leg er de partjes avocado bij. Lepel er de gepekelde radijsjes en de garnaaltjes over en werk af met de dressing, de fijngesnipperde kruiden en de roze peperkorrels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groene salade met gepekelde radijzen, avocado, grijze garnaaltjes en bieslook-yoghurtdressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!